Kazár Miklós: lőtávon belül

Az Iseum Rallye-n is a dobogóra állhatott Kazár Miklós és Ferencz Ramón az abszolút értékelésben. A Maximmun Racing Team pilótája és navigátora egri második és a miskolci harmadik helye után ezúttal ismét második lett, ezzel lőtávolon belül maradt a bajnoki címért folytatott küzdelemben. 

Kazár Miklós: lőtávon belül

Folytatódott a sorminta, már ami Kazár Miklós ide bajnoki szereplését jellemezte. A Maximmun Racing Team pilótája mind Egerben, mind pedig Miskolcon dobogóra állhatott a Magyar Rallye Bajnokság eddigi futamain. A kettős, a Szombathely környékén rendezett Iseum Rallye-n sem szakított az idei hagyományokkal, és a második helyen végzett a háromnapos versenyen. A páros az év elején már bizonyító Mitsubishi Lancer EVO IX-essel állt rajthoz, és egy balszerencsés szombati szakasznak köszönhetően nem tudott igazán harcolni az összetett győzelemért. Kazár Miki azonban így sem elégedetlen, hiszen összetettben a második helyen állnak, és a 15 pontos lemaradásukat abszolút nem tartja leküzdhetetlen akadálynak.
„Ezzel az újabb második hellyel azért lőtávolon belül maradtunk a bajnoki címért folyó csatában. Alakulhatott volna másként is ez a hétvége, mert ha a szombati harmadik szakaszon majd tizenhárom másodpercre nem áll le az autónk, sokkal nagyobb küzdelemre késztethettük volna Norbiékat. A Mitsubishi ettől eltekintve tökéletesen muzsikált, egyre gyorsultunk, hiszen szakaszról szakaszra jöttek elő a régi beidegződések. Sajnos a sérült karom még nem volt az igazi, szinte minden szakaszt követően kezelni kellett. Bevallom, ezúttal jól jött, hogy kétnapos volt a verseny. Most lesz egy hónap szünet, és ennyi idő alatt tökéletesen felépülök. Egyébként fantasztikus volt a verseny hangulata, végig remekül dolgozott a csapat, ez a hétvége jó reklámja volt a sportágnak” – jelentette ki Kazár Miklós.
2015. május 18. interjúk
vissza